How to become a soil Priestess

Een workshop door Jasper Griepink

Op zaterdag 18 juni geeft Jasper Griepink de workshop How to become a soil priestess? in MU Hybrid Art House (Eindhoven). Dit is de eerste workshop van de samenwerking tussen RE_NATURE en Motley Academie. Koop hier je kaartje.

Wat?
In een crash course van ruim drie uur neemt kunstenaar Jasper Griepink je mee om jezelf te transformeren tot een ‘soil priestess’ (aard priester). De workshop is ingedeeld in vier stadia om je begrip van de aarde en de rol van kunst op de wereld te verruimen. In het eerste stadium worden de vooraf gelezen teksten besproken en wordt er samen over gediscussieerd. Wat valt er volgens jou allemaal onder de begrippen ‘natuur’ en ‘aarde’ en welke opvattingen zijn er nog meer? In stadium twee ga je opzoek naar je eigen persoonlijke relatie met de aarde. Jasper begeleidt een deep listening sessie en vraagt je vervolgens om jouw relatie tot de aarde in kaart te brengen. Door materialen uit te kiezen, schetsen te maken of te schrijven begin je vorm te geven aan hoe jouw ‘soil priestess’ eruitziet. Vervolgens ga je deze schetsen in de praktijk brengen en bouw je je eigen wereld op om daarna in stadium vier je eigen sculptuur/kostuum/performance/ritueel/tekst te presenteren.

De workshop is zowel theoretisch als praktisch bedoeld en je mag zelf kiezen waar je de nadruk op legt. Wel wordt van je verwacht dat je onderstaande teksten gelezen hebt ter voorbereiding. Neem daarnaast vooral ook je eigen referenties en inspiratie mee. Jasper: “de priesteres mag gebaseerd zijn op iets uit pop cultuur, jeugdig, muziek, fun, pop, diva, of juist dieper: emotioneel, dans, stilte, emotie, grief, pijn. “De hele bandwidth is welcome.” Extra materiaal is aanwezig en samenwerken wordt aangemoedigd.

Waar en voor wie?
De workshop vindt plaats in het kader van de tentoonstelling EARTHSHRINE: Sensing Sacred Soils in het MU Hybrid Art House en is bedoeld voor cultuur minnende makers uit heel Nederland en geschikt voor zowel beginnende als ervaren makers. Hieronder staan de teksten die ter voorbereiding gelezen dienen te worden om inhoudelijk aan de slag te kunnen gaan. Koop hier je ticket voor de workshop op zaterdag 18 juni om 14:00 in MU Hypbrid Art House (Eindhoven).

Teksten
Bij deelname wordt verwacht dat je onderstaande teksten van tevoren gelezen hebt, deze zullen worden besproken in de workshop.

– Aebele Trijsburg & Lieneke Hulshof: ‘Klimaatverandering moet geen cursus zijn op een academie waar alleen op dat moment aandacht voor is’
– Lieneke Hulshof: Interview met Stefan Cools en Sandra van den Beuken
– Ruben Jacobs: Alles begint bij de verbeelding, ook klimaatrechtvaardigheid
– Maurits de Buijn: Kleine evoluties in ons denken – Over RE_NATURE in Den Bosch

Optioneel extra:
– Minke Schönthaler – Een onmenselijke aarde
– Lieneke Hulshof – Interview met Jasper Griepink