RE_GENERATION

Vorig jaar was het RE_NATURE festival in Den Bosch een ontmoetingspunt tussen veel verschillende kunstenaars die vanuit hun praktijk nadenken over onze relatie met de natuur en het grotere publiek. 

Dit jaar brengt RE_NATURE vier van deze kunstenaars naar de klas! Dankzij Stichting Stokroos worden er vier workshops georganiseerd samen met Mister Motley.

Aankomend jaar zal de Motley Academie het geschreven woord met de praktijk verbinden en zullen denkers en makers elkaar ontmoeten. In tien workshops verspreid door het hele land zullen hedendaagse kunstenaars een creatieve les verzorgen op basis van hun professionele kunstpraktijk én naar aanleiding van specifieke teksten.

RE_NATURE is mede initiator van de Motley Academie en de eerste vier workshops worden georganiseerd met makers die onderdeel waren van het RE_NATURE festival. De workshops zullen resulteren in (gratis te downloaden) educatie modules die in de loop van dit jaar beschikbaar zullen worden gesteld via onze website. Zo kan diepgaande kennis bemiddeld door kunstenaars gedeeld worden met het publiek.

De eerste workshop zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 18 juni onder leiding van kunstenaar Jasper Griepink in MU Hybrid Art House (Eindhoven) in samenwerking met RE_NATURE. MU is deze maanden door Griepink getransformeerd tot een Earthshrine: “een heilige plaats gewijd aan mytho-ecologisch onderzoek naar de heilige natuur van de aarde.” Deze feeërieke en futuristische wereld zal het toneel vormen van Griepinks creatieve workshop.

Leer er hier meer over.