Wandeling

Wandeling door Oase van Verwondering

Imke Ruigrok, Artistiek Directeur en oprichter, neemt je mee door de wondere wereld van Ruigoord, met ruim 30 groene kunstprojecten uit Oase van Verwondering.

Oase van verwondering

Speciaal voor het 50-jarig jubileum van Ruigoord, vorig jaar, zijn er ruim 30 groene kunstprojecten te zien. Je kunt iedere dag van de week terecht: wandel langs de ateliers, door het voedselbos, de vlindertuin en de kunstprojecten.

De Oase van Verwondering projecten onderzoeken wat het betekent om mens te zijn en hoe we ons verhouden tot natuur en waarom en hoe dat anders kan. Geïnspireerde en onderzoekende projecten, vol oeroude en pionierende en groene (eigen-)wijsheden. Kunstprojecten met aandacht voor de onderstroom: de kennis en stemmen die elders minder aandacht kregen. Met aandacht voor inclusief en regeneratief denken en vormgeven. Inclusief voor alle leven, en vooruitdenkend wat betreft materiaal en haar recyclemogelijkheden. Een aantal projecten gaan weer op in de bodem van Ruigoord. Kortom, projecten van nu, voor en over de toekomst.