Educatie

Educatie is een wezenlijk onderdeel van RE_NATURE. We willen de nieuwe generatie actief en duurzaam betrekken bij de thematiek. RE_GENERATION is de term die we gebruiken voor onze samenwerkingsverbanden het met onderwijs. RE_GENERATION staat voor de jonge generatie die we van belang achten voor het doorvoeren van een nieuw systeem. De generatie van onder andere Greta Thunberg en Extinction Rebellion. Actief, bewust, strijdlustig, klaar om het verdriet en de zorgen aan te kijken, maar ook om te strijden voor verbetering. 

In 2020 realiseerde Imke Ruigrok de onderwijsmodule FUTURE HEALTH, WITH NATURE voor de opleiding Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Jasper Udink ten Cate (Creative Chef) en De Onkruidenier waren gastdocent. Een resultaat van deze module is de restaurant experience van WIER tijdens RE_NATURE. 

In 2021 volgde er een module voor de Master Future Ecologies op St. Joost School of Arts & Design Den Bosch, waar kunstenaar Jasper Griepink op uitnodiging van RE_NATURE het programma leidde. Ook vondt een Module Bio Art plaats op de Hogeschool voor de Kunsten vanuit het onderzoeksgroep HKU Expertise Centre for Creative Technology i.s.m. RE_NATURE. Beide studentengroepen presenteren hun werk op het festival. 

In het najaar van 2021 volgden er projecten en samenwerkingsverbanden met een atelier op het (V)MBO Willem I college in Den Bosch, te zien in Huis ‘73, met het Studium Generale programma van de KABK Den Haag en een samenwerking tussen de Indonesische kunstenaar Arahmaiani, de Universiteit van Utrecht en Amsterdam Museum. 

Deze trajecten brachten behalve veel nieuwe kennis, maar ook een platform om met de jonge generatie te werken en hen te betrekken en activeren bij de ecologische problematiek. In gesprek en in ontwikkeling vinden we nieuwe manieren om verhalen te delen en elkaar betrokken en scherp te houden.