Festival

RE_NATURE is verlengd tot en met 31 oktober

Kunstfestival RE_NATURE wordt met een week verlengd. Het festival zal van 8 t/m 31 oktober 2021 plaatsvinden in ‘s-Hertogenbosch. Ruim 30 kunstenaars en designers geven in RE_NATURE hun visie op de relatie tussen mens en natuur. RE_NATURE presenteert visionaire, urgente en speelse scenario’s voor de toekomst met een rijk programma van kunstinstallaties, tentoonstellingen, workshops, expedities, lezingen en bijzondere diners.

Locatie
Het festival speelt zich af op binnen- en buitenlocaties op de Tramkade, slechts 10 minuten lopen van ‘s-Hertogenbosch CS. Er is een programmering ontwikkeld met de diverse organisaties op dit monumentale industriële terrein, zoals de Verkadefabriek, Werkwarenhuis, Social Label Lab, Willem Twee en De Mengfabriek. Met name in de weekenden is er een rijk aanvullend programma van excursies, workshops, performances, concerten, lezingen en diners. Voor deze speciale onderdelen is het nodig om een toegangsbewijs te kopen. 

Kunstenaars
Tijdens het RE_NATURE festival zijn veel van de kunstenaars persoonlijk aanwezig voor rondleidingen en speciale performances. Er is werk te zien en ervaren van: Arahmaiani, Thijs Biersteker, Melanie Bonajo, Matthijs Bosman, Maria Lucia Cruz Correia, DISNOVATION, Xandra van der Eijk, Expodium, Tamar Frank, Jasper Griepink, Johan Grimonprez, New Grounds, Annika Kappner, Ienke Kastelein, Gayatri Kodikal, Jeroen Kooijmans, Fides Lapidaire, Atelier Van Lieshout, Jan Koen Lomans, Renzo Martens, Next Nature/ Koert van Mensvoort, Ambassade van de Noordzee, de Onkruidenier, Amanda Piña, Institute of Queer Ecology, Tabita Rezaire, Keiko Sato, Stef Veldhuis, Müge Yılmaz, Elmo Vermijs, Haruka Matsuo en Zheng Bo.