Workshop

Een kennismaking met zand door te voelen en observeren

Ambassade van de Noordzee / Marinus van Dijke

Kunstenaar Marinus van Dijke geeft tijdens RE_NATURE een site-specifieke zandworkshop vorm op uitnodiging van Studio Ossidiana (de architecten die aan Het Audement werken) en ontwerpers Shiila Infriccioli en Chiara Catalini.

Van Dijke speelde als kind al met het zand in de duinen van Schouwen-Duiveland en bleef ook als kunstenaar spelen met de elementen van het duinlandschap. Vanuit een gevoel van verbondenheid met het landschap, tracht hij de grotere structuren en subtiele details die sporen van de tijd in zich dragen te vangen en te portretteren.

Tijdens deze workshop leer je over de oorsprong van de zandhoop op de bouwplaats van Het Audement. De sporen en herinneringen die in het zand achterblijven worden onderzocht en verwerkt. Shiila Infriccioli en Chiara Catalini zullen daarbij zandmonsters nemen en de microscoopfoto’s die zij van individuele korrels maken presenteren in het laatste weekend van RE_NATURE. Zo is een hoop bouwzand niet langer een door mensen achtergelaten residu maar een plek vol microscopisch kleine ontmoetingen.

Deze workshop vond plaats op 16 oktober 2021.