Curators_

CURATOR’S STATEMENT: JASPER GRIEPINK

Essay_ Curators_
Jasper Griepink is curator van de tentoonstelling RE_MEMBER. Griepink spoort ons in dit statement aan om onze huidige gespannen relatie met de natuur niet als een gegeven te beschouwen, en wijst op belangrijke culturele en historische processen die voor een ontworteling en vervreemding hebben gezorgd. Kijkende naar inheemse tradities en andere kennisgebieden, spoort hij ons aan om ons te richten op een geïnformeerde harmonie met de natuur en het niet-menselijke.

CURATOR’S STATEMENT: IMKE RUIGROK

Essay_ Curators_
Imke Ruigrok is artistiek directeur en curator van RE_NATURE. Hier neemt ze ons mee terug naar haar kindertijd, naar het moment dat ze zich realiseerde dat er een onbalans was tussen mens en natuur, en hoe ze denkt dat we het als samenleving beter kunnen doen.

A NEW ORDER A NEW EARTH

Essay_ Curators_
Eeuwen, zo niet langer, stelde de - Westerse - mens zichzelf centraal en als superieur boven de andere soorten. De pijlers van dit denken, die terug te voeren zijn tot de 18e eeuwse Verlichting en zelfs lange tijd daarvoor, staan nog steeds aan de basis van onze huidige samenleving.

Curator’s statement: Carlota Font Castelló

Essay_ Curators_
Carlota Font Castelló is Assistent Curator for RE_NATURE. In her curator's statement, she adresses her personal thoughts on climate change, a problem inherited from past generations. Join her call to action: let's make future generations inherit a solution, rather than a problem.